Cégünkről

Az elmúlt években dinamikusan növekvő cég Nyíregyházán található. A térség hagyományos pékáru ellátásának piacvezetőjeként ismerték régebben, ma beruházásainak köszönhetően a fagyasztott pékáruk előállításáról és forgalmazásáról kezd országosan elismert lenni. Legnagyobb partnerei a multinacionális üzletláncok TESCO, Auchan, METRO, COOP és Alfi áruházak, de hangsúlyt helyez a közületi és kisebb üzletek ellátására is.

2011. évben a Nyíregyházi-Kenyérgyár Kft. éves forgalma 1,8 milliárd forint volt, a tervek szerint pedig 2012-ben ez a szám meghaladhatja a 2 milliárdos határt. A teljesen magyar tulajdonosi kör büszke az eddigi eredményekre. Társaságunk rendelkezik IFS tanúsítvánnyal is melyet minden évben kiváló eredménnyel újít meg.

                                         

A Nyíregyházi-Kenyérgyár Kft. egyik legnagyobb erőssége, hogy több piaci szegmensben is komoly részesedése van. Az egyik szegmens, amelyben vezető szerepe van a regionális friss pékáruk, a másik pedig az egyre növekvő fagyasztott péktermékek piaca. Ez utóbbi ágazatban az elmúlt öt évben komoly beruházások valósultak meg. A hagyományos pékáru előállítást 2400 m2-es alapterületű üzemben korszerű gépekkel felszerelve mintegy 150 fő foglalkoztatásával végzik. 2011-ben átadásra került egy 1200 m2-es új üzem, melyben egy 1200 kg/óra kapacitású Rademaker leveles tészta vonal található, amelynek köszönhetően a termelés teljesen automatizált, a mai legkorszerűbb technikát képviseli.

A termékek fagyasztását Frigoscandia spirálsokkoló végzi, amely kapacitása összhangban van a tésztavonal kapacitásával. Említésre méltó még az automata Spiromatic lisztsilórendszer is, amely szintén a legutóbbi beruházás részeként került telepítésre. A modern technikának köszönhetően az itt gyártott termékeknek általános előnye az, hogy folyamatosan magas minőségű árut garantál, hiszen az automatizált gépsor súlyban és minőségben megegyező termékeket gyárt ipari mennyiségben. Jelenleg a gyártás túlnyomó része tipikus magyar termékekből áll: kakaós csiga, túrós táska, leveles és omlós pogácsák több féle ízben, de az egyedi gépnek köszönhetően a töltött és töltetlen croissant is gyártható, szintén magas minőségben. Ez leveles tészta esetében akár 100 réteget is jelenthet, ami egyedülálló nemcsak országos, de kelet-európai viszonylatban is.

A termékek alapvetően három csoportba sorolhatóak: zöldfagyasztott pékáru, mely főleg pékségek számára kerül forgalmazásra, hiszen felsütés előtt ezek a termékek szakszerű kelesztést igényelnek. Óriási előnye ezen termékeknek, hogy a félkész termék gyakorlatilag két, két és fél óra alatt eladásra kész, hiszen körülbelül ennyi időt vesz igénybe a felengedése, kelesztése és a sütése. Éppen ennek az előnynek köszönhetően legfőbb vásárlóközönség a különböző nagyáruházak pékosztályai, valamint más pékségek, hiszen korábban egy hirtelen fellépő készlethiányt a friss pékáru kínálatban sokkal több időbe került lereagálni.

A második csoportba tartoznak az előkelesztett termékek: ezek a termékek a sokkolás előtt egy kelesztési folyamaton esnek át, majd csak ezután történik a fagyasztási fázis. Így a termék felengedés után kelesztés nélkül felsüthető. Így akár olyan büfék, látványpékségek és éttermek is friss pékáruval láthatják el vevőiket, akik kelesztőgéppel nem rendelkeznek.

Az utolsó csoport termékei az elő- vagy készresütött termékek családja. Míg az első két csoportba főleg töltelékes péktermékek tartoznak, itt jórészt töltetlen termékeket találunk, például kornspitz, rozskifli, és különböző bagettek. Az elkészítési idő ezeknél a legrövidebb, hiszen kiengedés után 10 perc sütést igényelnek és fogyasztható pékárut kapunk. Itt kell megemlíteni a fagyasztott fánkokat, melyek egyedülállóan, sütés nélkül fogyaszthatóak a kiengedést követően.

A cég reményei szerint ezek a fagyasztott pékáruk forradalmasíthatják a magyar pékségek munkáját, hiszen élőmunkát takarít meg és folyamatosan magas minőségű péktermékekkel láthatja el partnereit. Az egyetlen dolog, amire szükség van az induláshoz, az egy fagyasztóláda, mely a termékek tárolására alkalmas. A pontos felsütési útmutatónak köszönhetően szaktudás nélkül is kiváló pékáru előállítása lehetséges.